BİLGİ İÇİN +90 212 438 78 33

ZAO, ince ve çarpıcı renkleri ve ipeksi dokusu ile sizi baştan çıkaracak. ZAO organik makyaj cildinizi besler iken, size gün boyunca süren güzellik sunar. Cildinizi yeniler ve cildinizi gençleştirir.

ZAO organik makyaj ürünleri, kullanımı kolay, kalıcı ve özenle hazırlanmış bir karışımın sonucudur.

Fark edeceğiniz ilk şey ürün ambalajıdır. Bambu, hızla yenilenebilir doğal bir kaynaktır. Atık azaltmayı amaçlayan ZAO ürünleri yeniden doldurulabilir - sektöründe nadir. Bu yenilikçi sistem, maliyetleri ve ambalaj atıklarını azaltır.

ZAO organik makyaj ürünleri, derinin onarımına yardımcı olmak üzere organik silis ihtiva eder. Ve neredeyse tüm ZAO ürünlerinde mikronize gümüş tozu bulunmaktadır. Bu neden önemlidir?

Gümüş, doğası gereği doğal bir koruyucudur. Saf gümüş mikro-partikül şekline getirilir ve antibakteriyel (özellikle cilt ve mukoza üzerinde) antiseptik özelliklere sahiptir. Hassas veya atopik bir cilde sahip olanlar, özellikle mikronize gümüş tozundan yararlanacaktır.

ZAO organik makyaj ürünleri aynı zamanda; nar özü, organik pirinç tozu, organik kabak çekirdeği yağı, Gingko Biloba Yaprak ekstresi ve organik kakao yağı içermektedir.

 
 

Organik silis ve mikronize gümüş

Zao'nun tüm ürünlerinde Organik Silis ve Mikronize Gümüş Bulunur.

Zao  ürünleri bambu bitkisinin üç farklı bölümden elde edilen silis içerirler.
                                                    

- Bambu kök tozu -  toz halinde Silis

- Bambu hidrosol bırakır  sıvı formda Silis

- Bambu rizom yağı -  yağ formunda

Silis (organik silis):

İnsan vücudunda yaklaşık yedi gram silis bulunur. Bu düzey demir içeren diğer minerallerden oldukça yüksektir. (silis,% 28'lik pay ile %47 oranına sahip oksijenden sonra gelen yerkabuğunun ikinci bileşenidir)

Silisin en temel özelliği mineral ve vitaminlerin vücut tarafından etkili bir şekilde emilmesi ve sindirilmesini sağlamaktır. İnsan vücudunun bağ dokusu (hücre duvarı) kolajen ve elastinden oluşmaktadır.

Bu moleküllerin 20 yaşından sonra sentezlenmeyen silise ihtiyacı vardır. Özellikle cilt için dışarıdan besleme gereklidir. Bu nedenle, ZAO ürünlerin çoğu organik silis içerir.

Bambusa arundinacea kök tozu (mikronize bambu kök tozu):

Bambu düğümlerinden çıkarılan beyaz bir maddedir. Esas olarak saf bir silisten oluşur ve yaygın olarak doğu tıbbında kullanılmaktadır. Organik silis bağ dokusunun bir bileşenidir ve insan vücudunun her tarafında mevcuttur. Kolajen ve elastin sentezinde rol oynar ve epidermisi yeniler. Zamanla ana ürün silisin kaybı demineralizasyona ve ciltte elastikiyet kaybına neden olur. Bu yüzden düzenli transkütan (deri geçişli) malzemeleri ile cildi yenilemek gerekir.

Gümüş (CI 77820) (mikronize gümüş tozu):

Saf gümüşün bu mikro-parçacıkları hem antiseptik (özellikle cilt ve mukoza üzerinde) ve hem de anti bakteriyeldir. Böylece ürünü muhafaza eder ve cildi korur. Microsilver sıklıkla yanık tedavisi için kremlerde kullanılır.

Hemen hemen tüm ZAO ürünleri (dudak balsamı ruju ve kalemler hariç), saf gümüşün (doğal koruyucu) mikro-taneciklerini içerir.* 

* Lipbalm Stick ve kalemler hariç.

 

ZAO ürünleri  antioksidan bakımından zengindir.

Serbest radikal hasarlarının cilt yaşlanmasında etkili olduğu bilinmektedir. Aşağıda belirtilen Antioksidan maddeler serbest radikallere karşı korur ; kırışıklık gibi yaşlanma sarkma ve yaşlılık lekelerinin oluşmasına karşı cildi korumaya yardımcı olabilir.
 
  • Skualen -
  • Rafine zeytinyağından damıtılarak elde dilmiş berrak ve sıvı bir yağdır. Vücudun yağ salgısı ve hidrofilik yapısının bir bileşeni olduğu için Skualen, deri ile büyük bir uyum sağlar. Yüksek uyum ve yayılma özelliğiyle kuruluğu engeller ve derinin elastikiyet ve esnekliğini yeniden kazanmasını sağlar.
 
  • Gingko biloba yaprağı ekstresi -
  • Mükemmel bir anti-oksidan ve cilt onarım yardımcısı olan ginkgo biloba olağanüstü bir kozmetik içeriktir. İçerdiği ginkgo flavonoidler sayesinde, yaşlanma hücrelerinden sorumlu olan serbest radikallere karşı oldukça etkili bir kalkandır.
 
  • Curcubita pepo tohumu yağı -
  • Organik kabak çekirdeği yağı
  • Kuzey Amerika kıtasına özgü American yerlilerinin tıbbi amaçla da kullandıkları bir besin maddesidir.
    Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfinden sonra Avrupa tarafından tanınmıştır. O zamandan bu yana, faydaları için kullanılan bir bitkidir. İçerdiği yüksek orandaki yağ asitlerinin ve E vitamini sayesinde çok iyi bir kozmetik madde haline gelmiştir. Yumuşatma ve nemlendirici özellikleri sayesinde cilt bakımı için önemli bir bileşendir. Ayrıca uyarıcı ve canlandırıcıdır.

 


  • Haematococcus pluvialis özü -
  • Kırmızı yosun ekstresi
  • Karotenoidler ve antioksidanlar içeren ve bu sayed serbest oksijen radikallerini (hücrelerimizin yaşlanmasından sorumlu) kapma yeteneğine sahip olan bu yosun, bordo renk için kullanılır.
  •  

 

 

  
  • Akasya senegal sakızı: - Akasya sakızı veya arap zamkı olarak anılan bu madde Senegal akasya ağacından elde edilmiştir. Maskara ve eye liner’ın tutuşunu güçlendiren bir bağ maddesi olarak kullanılır. Polisakkaritler ve glikoproteinlerin zenginliği kozmetik ürününün sıkılaştırıcı ve toparlayıcı olmasını sağlar. Buna ek olarak akasya, yumuşatıcı, yatıştırıcı ve hassas mukoza tabakasında iyileştirici özelliğe sahiptir. Maskara uygulanırken oluşabilecek tahrişi engeller.
 
  • Ilex paraguariensis yaprağı ekstresi
  • Yerba Mate özü - 
  • Yerba mate özellikle içerdiği yüksek oranda polifenollerin bir antioksidan olması yanı sıra kafein içeriğinin bir uyarıcı olması nedeniyle Güney Amerika geleneklerinde iyileştirici olarak kullanılır.

 

          

 
  • Butyrospermum parkii yağı özü
  • Shea yağı - Nemlendirici ve yumuşatıcı.. Shea yağı, Batı Afrika’nın ormanlık bozkırlarında yetişen shea ağacının meyvesinden elde edilen yenilebilir maddedir. Mandinka dilinde shea, yaşam anlamına gelir. Shea yağı ekstresi cildi nemlendirir ve kurumasını önler. Aynı zamanda dokuların yumuşamasına katkıda bulunur ve yumuşak ve pürüzsüz bir cilt
  • sağlar. 

 

 

  • Prunus amygdalus dulcis yağı
  • Organik tatlı badem yağı- 
  • Besler, yumuşatır ve nemlendirir. Çok yumuşak ve uygulaması son derece keyiflidir. Cildi pürüzsüz hale getirir ve kadifemsi bir görüntü kazandırır. Yumuşatıcı, cildi besler ve kurumaya karşı korur. Yumuşatır ve canlandırır böylece cildin onarım işlevi aktive edilir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle kaşıntı ve tahrişi azaltır.

 

  • Macadamia ternifolia tohumu yağı
  • Organik Macadamia tohumu yağı -  
  • Önemli yağ asitleri bakımından zengin olan bu yağ, aynı zamanda omega 3 ve 6 içerir. Yumuşatıcı ve nemlendirici etkiye sahip olan bu yağ, serbest oksijen radikalleriyle savaşır ve yumuşak bir dokunuş sağlar.

 

  • Acanthopanax senticosus (eleuthero) kök ekstresi
  • Sibirya ginseng kökü ekstresi -  
  • Sibirya ginsengi, kaynağı ne olursa olsun vücudun strese uyum yeteneğini artıran bir "adaptojen" bitkidir. Adaptojenik bitkiler, vücudun gücünü ve canlılığını artırır, doğal savunma mekanizmasını uyarır, enerji sağlar ve iyi hissettirir. Sibirya ginsengin sağlığa yararları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. İlginç bir şekilde bu bitki ile ilgili çalışmaların çoğu Rusça veya Korece’dir. Kozmetik kullanımda özellikle anti-enflamatuar özelliği ve bağışıklık sistemi üzerindeki faydası ilgi çekicidir.

 

  • Organik Mısır Nişastası
  • Organik mısır nişastası, pudranın ciltte fikslenmesine sağlayarak makyajın daha kalıcı olmasını sağlayan bitkisel bir destektir. Pigmentlerin daha iyi dağılmasını sağlayarak cildin özgün renginin korunmasına yardımcı olur.

 

  • Sera alba (balmumu) /Organik Balmumu
  • Kalınlaştırıcı ve yardımcı bir madde olarak koruyucu bir film oluşturarak suyun buharlaşmasını engeller ve deriden nem kaybını yavaşlatırır .Böylece cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.

 

 

  • Copernicia cerifera (karnoba) balmumu (organik karnoba balmumu)
  • Kalınlaştırıcı ve yardımcı bir madde olarak koruyucu bir film oluşturarak suyun buharlaşmasını engeller ve deriden nem kaybını yavaşlatırır .Böylece cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.

 

  • Lauroil lizin
  • KLaurik asit ile birlikte Hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen mikronize beyaz bir pudradır. Lauroil lizin pekmezin biyo-fermantasyonu ile üretilir. Bu ürün sentetik silikon kullanmaya gerek kalmadan ipeksi bir dokunuş kazandırır.

 

 

 

 
  • Cocos nucifera (Hindistan cevizi) yağı - 
  • Yumuşatıcı ve nemlendirici, hindistan cevizi yağı serbest yağ asitleri bakımından zengindir. Hindistan cevizi meyvesinden elde edilir ve oda sıcaklığında katı haldedir. Hindistan cevizinin hoş kokusunu taşır. Dayanıklılığına rağmen hafif bir dokuya sahiptir. Tahriş olmuş ciltler için yatıştırıcı ve iyileştiricidir. Bu yağ nemlendirme için idealdir. Nemin cilde hapsedilmesini sağlar ve aynı zamanda koruyucu özelliktedir. Bu yağ çok hassas bir yapıya sahiptir. Kuru ciltleri yumuşatıp canlandırırken çatlamaya karşı uygun bir bakım sağlar.

 

  • Punica granatum (nar) meyve özü
  • Organik nar yağı- 
  • Besler, yumuşatır ve nemlendirir. Çok yumuşak ve uygulaması son derece keyiflidir. Cildi pürüzsüz hale getirir ve kadifemsi bir görüntü kazandırır. Yumuşatıcı, cildi besler ve kurumaya karşı korur. Yumuşatır ve canlandırır böylece cildin onarım işlevi aktive edilir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle kaşıntı ve tahrişi azaltır.

 

  • Phyllostachys Nigra Özü
  • Organik bambu yaprağı hidrosol'ü- 
  • Epidermisi yeniler. Bambu yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen bu ürün saf bir silisten oluşur. Uzakdoğu tıbbında yaygın olarak kullanılmaktadır. Organik silis bağ dokusunun bir bileşenidir ve insan vücudunun her tarafında mevcuttur. Kolajen ve elastin sentezinde rol oynar ve epidermisi yeniler. Zamanla ana ürün silisin kaybı demineralizasyona ve ciltte elastikiyet kaybına neden olur. Bu yüzden düzenli transkütan (deri geçişli) malzemeleri ile cildi yenilemek gerekir. Bu nedenle, ZAO ürünlerin çoğu organik silis içerir.

 

  • Ricinus communis (hint) tohumu yağı
  • Hint tohumu içindeki basınç bu yağın plastikleşmesi ve film oluşturucu özelliklerini sağlayan trigliserid üretir. Hint yağı cilde çok hızlı nüfuz eden ve yağlı bir his bırakmadan ipeksi bir görünüm kazandıran çok zengin (yağ asitlerinin en zenginlerinden biridir)bir maddedir. Nemlendirici ve besleyici özelliktedir. Ciltte kahverengi lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Çok eskiden beri, Karayipler ve Afrika'da ezelden beri çok yaygın olarak kullanılan bir "güzellik yağı"dır.

 

  • Salvia sclarea (adaçayı) çiçek / yaprak / kök suyu (organik adaçayı hidrosol):
  • Adaçayı hidrosolü canlılık kazandırır ve yağ salgısını dengeler. Yumuşak bir sıkılaştırıcı olduğu için olgun ya da yorgun ciltler için idealdir. Ayrıca güç ve parlaklık kazandırarak, kirpikler için harikalar yaratır.

  • Orbignya oleifera (keten) tohumu yağı (organik keten tohumu yağı)
  • Laurik asit açısından çok zengin olan bu yağ, olağanüstü penetrasyon özelliğine sahiptir ve komedojenik olmamasıyla bilinir. Tatlı olan bu yağ güçlü bir nemlendiricidir ve çok hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. İçindeki Tokotrienol’ün yüksek konsantrasyonu antioksidan ve anti-aging değerleri sağlar.

 

  • Oryza sativa (pirinç) tozu (organik pirinç tozu):
  • Pirinç tozu en eski kozmetik içeriklerden biridir. Yağ salgısını dengeleyerek gözenekleri tıkamadan yağlanmanın önüne geçer.

 

  • Theobroma kakao (kakao) tohumu yağı (organik kakao yağı)
  • Kakao yağı agresif dış etkilere karşı cildi korur. Deri yüzeyi üzerinde bir bariyer oluşturarak deriden su kaybını yavaşlatır buda nem seviyesini korumaya yardımcı olur. Yüzyıllardır Afrika’da cilt esnekliğini korumak için önleyici bir ürün olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda kuru ve hasarlı ciltler için iyileştirici özelliğinden de faydalanılmaktadır.